Een wandel/fietsroute in een bijzonder kunstenaarsdorp.

Dit jaar wordt op 2e paasdag (2 april) voor de eerste keer de Art Walk in Beesel georganiseerd door een collectief van zelfstandig werkende kunstenaars. Het is een wandel/fiets route waar u diverse ateliers en galerieën kunt bezoeken.

In één van de groenste dorpen van Nederland vinden de kunstenaars van nu het tijd om een nieuw initiatief te starten. Een verbinding tussen verleden en heden vinden ze in het feit dat hier in de jaren zestig een bruisende keramische industrie aanwezig was met daar aan verbonden kunstenaars.

De oude generatie is trots op wat ze bereikt hebben en is er ook om bekend, maar nu is er “nieuw creatief bloed” aanwezig om weer de handschoen op te pakken.

Art Beesel vlagIn de ateliers kunt u tussen 11 en 17 uur kijken naar individuele kunstwerken gemaakt vanuit verschillende disciplines, perspectieven en achtergronden.

Zo zijn er diverse soorten keramiek, schilderijen, beeldhouwwerken, grafiek en sieraden te zien.

Ateliers zijn herkenbaar aan de Art Beesel vlag. (zie rechts)

Helga van Leipsig, Stan Linssen, Leonne van Deuzen, Jos Beurskens, Cindy Heldens, Sjaak Korsten, Petra Lommen, en Rik van Rijswick heten u van harte welkom.

Koop. Meer. Kunst!

Art Beesel kunstenaars